Przykładowe menu

Poniedziałek

  • śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, pomidor; miks płatków z mlekiem; herbata z cytryną
  • obiad: zupa ogórkowa zabielana z natką pietruszki; makaron z sosem szpinakowym i warzywami na bazie serka mascarpone; kompot wieloowocowy
  • podwieczorek: talerz owoców ; biszkopty 

Wtorek

  • śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pomidor; kakao na mleku
  • obiad: rosół z makaronem i natką pietruszki; potrawka w sosie koperkowym z ryżem, marchewka; kompot wieloowocowy
  • podwieczorek: talerz owoców ; biszkopty

Środa

  • śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, ogórek; kaszka manna na mlekuz bananem; herbata ziołowa
  • obiad: zupa kalafiorowa z laną kluseczką i zieloną pietruszką; kasza pęczak z sosem ze świeżych pomidorów, warzywa, soczewic ; kompot wieloowocowy
  • podwieczorek: jogurt naturalny; cytrusowy talerz owoców

Czwartek

  • śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, szynka, ogórek zielony ; czekoladowa owsianka na mleku z mielonym siemieniem lnianym; herbata owocowa
  • obiad: zupa jarzynowa zabielana z koperkiem i kaszą jaglaną ; gołąbki drobiowe w sosie pomidorowym, ziemniaki puree z koperkiem; kompot wieloowocowy
  • podwieczorek: jabłecznik na oleju kokosowym; pomarańcza

Piątek

  • śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, dżem owocowy, ogórek zielony, czerwona papryka; pudding jaglany na mleku z miodem i mielonymi orzechami; herbata ziołowa
  • obiad: zupa z buraków zabielana z makaronem; pieczone paluszki rybne z dorsza, puree z ziemniaka i batata z koperkiem i mlekiem; surówka z kapusty pekińskiej; kompot wieloowocowy
  • podwieczorek: wiosenne kanapki warzywne; biszkopty; banan

Sprawdź: