Catering dla Dzieci Września

Każdy z nas wie jak ważne dla utrzymania dobrego stanu zdrowia jest prawidłowe zdrowe odżywianie. Szczególnie istotne jest to u Dzieci, które w Dzieciństwie kształtują swoje nawyki żywieniowe. Jeżeli dojdzie do zaniedbań dorosłych w tej kwestii Dzieci jak dorosną mogą mieć poważne problemy w odróżnieniu tego co służy a szkodzi ich organizmowi. Placówki oświatowe takie jak przedszkola i żłobki zamiast gotować posiłki na miejscu często korzystają z firm cateringowych. Swoje usługi dowożenia jedzenia dla najmłodszych oferuje bardzo dużo firm. Ciężko się zdecydować na jedną z nich. We Wrześni rozwozi jedzenie dużo firm. Przyjrzyjmy się ofercie jednej z nich : KIDS MENU - obiady dla Dzieci. Sprawdź co ma tobie do zaproponowania i dokonaj wyboru czy spełnia to twoje oczekiwania.  Catering dietetyczny dla Dzieci Września został opracowany w oparciu o zalecenia dietetyków dotyczące zdrowego żywienia Dziecka w wieku od 1 do 6 roku życia. W ofercie są posiłki przygotowywane w oparciu o kilka rodzajów diet do wyboru takie jak: standardowa, bezglutenowa, bezmleczna, bezjajeczna. Jest możliwość również skomponowania pełnowartościowego posiłku z wyłączeniem poszczególnych składników, których Dziecko jeść nie może. 

Catering dla żłobka Września


Na przygotowanie wyżywienia dla najmłodszych Dzieci wpływają wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia oraz wiedza dietetyków. Zanim zostanie opracowany posiłek wykonuje się szereg czynności takich jak:

  • Obserwacja

Dietetyk zostaje wysłany przez firmę do placówki edukacyjnej w celu zbadania potrzeb żywieniowych wychowanków. Ma to wpływ na przygotowanie oferty cateringu.

  • Edukacja

Organizowane są spotkania z dziećmi mających na celu uświadomienie im zasad zdrowego odżywiania się. Przygotowuje to najmłodszych do zmian w jadłospisie. 

  • Dostawa jedzenia

Posiłek trafia do placówki zaledwie godzinę po przygotowaniu, jest więc świeży. Reakcja dzieci jest obserwowana, uwagi opiekunów są brane pod uwagę w procesie doskonalenia się oferty cateringu. 

Kiedy korzystamy z cateringu dla żłobka zaleca się wprowadzenie 4 posiłków: I śniadanie, II śniadanie, obiad, kolacja. Ważną kwestią jest wielkość porcji. Przykładem orientacyjnej wielkości porcji cateringu w żłobku jest zupa krem - porcja I talerza - ok. 150-180 ml, surówka z warzyw  -  ok. 50g, napój mleczny - ok. 180-200 ml czy podwieczorek - ciasto  - ok. 50g. Żeby przestrzegać powyższych zalecaj najlepiej jest zdecydowac się na współpracę w zakresie cateringu dla żłobka. Września jest w zakresie obszaru, gdzie dowozimy posiłki do placówek edukacyjnych, z którymi współpracujemy. 

Catering dla przedszkoli Września


Na przygotowanie wyżywienia dla najmłodszych dzieci wpływają wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia oraz wiedza dietetyków. Przygotowywanie posiłku przebiega dokładnie tak samo jak w przypadku żłobków. Optymalna ilość posiłków dla wieku przedszkolnego to 4-5 na dobę. Natomiast dzienna wartość energetyczna - 1000 do 1400 kcal. Obiad ma być najbardziej kaloryczny w ciągu dnia, a śniadanie i kolacja muszą stanowić 50% dziennego zapotrzebowania na energię. Przerwy między posiłkami powinny wynosić nie krócej niż 2,5 godziny i nie dłużej niż 4 godziny. Dzieci powinny jeść owoce, warzywa, ryby, produkty z pełnych ziaren zbóż, chude mięso i  mleko, ale ze znacznie zmniejszoną zawartością tłuszczu.

Nie można dopuścić by w diecie dziecka było za dużo cukru, soli i kalorii w diecie dziecka, w przyszłości mogą doprowadzić do problemów takich jak otyłość,  cukrzyca czy nadciśnienie tętnicze krwi. Lepiej zapobiegać niż później leczyć. Warto jest zainwestować w catering dla przedszkoli. Września to miasto, gdzie dowozimy przygotowane przez nas posiłki dla Dzieci, 

Catering dla szkół Września


Dieta pudełkowa staje się coraz bardziej popularną metoda żywienia dzieci w żłobkach, przedszkolach. W szkole natomiast o regularne posiłki dzieci trzeba zawalczyć, gdyż bardziej monotonny plan dnia jest załadowany obowiązkami. Ciężko wygospodarować czas na posiłek. Catering dla szkół z Wrześni i okolic, to idealne rozwiązanie, dobrze zbilansowane posiłki zostaną szybko dostarczone na długa przerwę. Złe nawyki żywieniowe wyniesione ze szkoły rzutują potem na całym dorosłym życiu. Zbyt mały budżet kuchni szkolnej powoduje że przygotowywane na miejscu posiłki nie smakują uczniom. Lepiej oddać sprawę żywienia profesjonalistom w tej dziedzinie. Przekonaj się, że warto.